Uskontojen yhteistyö Suomessa - USKOT-foorumi ry
Religionernas samarbete i Finland - RESA-forumet rf

Verkkokauppa

.

Ymmärryksen ja hämmennyksen hetkiä – tarinateatteri-ilta uskontojen kohtaamisesta 5.2.2019

USKOT-foorumi, Suomen evankelis-luterilainen kirkko ja Suomen Ekumeeninen Neuvosto järjestävät yhdessä Tarinateatteri Foxtrottin kanssa uskontojen kohtaamisen illan osana YK:n Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa Nukketeatteri Sampossa, Helsingissä (Erottajankatu 7). 

Tarinateatteri on improvisaatioon perustuva teatterin muoto: jokainen esitys on erilainen ja rakentuu yleisön ja esiintyjien vuorovaikutuksessa, yhteisöllisessä luovassa prosessissa. Yleisön roolina on katsomisen lisäksi kertoa tarinoita sekä jakaa omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan muiden paikallaolijoiden kanssa. Ohjaaja antaa yleisön kertomuksille dramaturgisen muodon, jonka näyttelijät puolestaan esittävät improvisaation keinoin. Jokainen katsoja toimii osana tarinateatteria haluamallaan tavalla, joko tarkkaillen tai aktiivisesti osallistuen. Kaikkien ei tarvitse olla äänessä, vaan myös katsojia tarvitaan!

Esityksen kantavana teemana on eri uskontojen välinen kohtaaminen. Voit miettiä jo etukäteen, millaisen tarinan elämästäsi haluaisit jakaa tai saapua esitykseen tyhjin käsin ja avoimin mielin. Tervetuloa jakamaan ajatuksiasi ja kuulemaan muilta uskontojen kohtaamisesta arjessa!