Uskontojen yhteistyö Suomessa - USKOT-foorumi ry
Religionernas samarbete i Finland - RESA-forumet rf

Uskontojohtajat tukevat Pariisin ilmastoprosessia

Uskontoja yhdistää näkemys siitä, että ihmisellä on vastuu luomakunnasta. Kolmen ns. Abrahamin uskonnon johtajat olivat koolla yhdessä Uskontojen yhteistyö Suomessa – USKOT-foorumin kanssa Helsingissä.

 

”Jumala on Luoja. Meidän tulee arvostaa luontoa ja olla turmelematta maata ja vesistöjä, jotka ovat elämämme edellytys”, sanoo Varol Abdrahim Suomen Islam-seurakunnasta.

 

”Jumalan maailma on yhteinen, ja meillä on siitä yhteinen vastuu. Kristillinen usko velvoittaa toimimaan ja antaa voimaa ja toivoa siitä, että muutoksia on mahdollista saada aikaan”, toteaa Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala.

 

”Meidän on ehdottoman tärkeää pitää huolta yhteisestä ilmastostamme, kestävällä tavalla, nykyisiä ja tulevia ihmisiä ajatellen. Emme voi haaskata yhteisiä resurssejamme. Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa olla toimimatta taloudellisesti ja ilmanlaadullisesti kestävämmällä pohjalla”, sanoo Yaron Nadbornik, Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja.

 

USKOT-foorumi kuuluu Religions for Peace -verkostoon, joka kokosi Pariisin ilmastokokoukselle lähes kaksi miljoonaa allekirjoitusta keränneen uskonnollisten yhteisöjen yhteisen vetoomuksen. Vetoomuksessa vaaditaan nopeita toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja uusiutuvien energiamuotojen edistämiseksi.

 

Religions for Peace -verkoston Faiths for Earth -vetoomus ilmastonsuojelun puolesta