Uskontojen yhteistyö Suomessa - USKOT-foorumi ry
Religionernas samarbete i Finland - RESA-forumet rf

Suomen Islamilainen Neuvosto tuomitsee Pariisin terrori-iskut

Suomen Islamilainen Neuvosto (SINE) on yksi USKOT-foorumin jäsenyhteisöistä. Se käsitteli tämänpäiväisessä kokouksessaan Pariisin terrori-iskuja ja joukkomurhaa 13.11.2015 ja tuomitsi ne ankarasti. Suomen muslimit eivät voi hyväksyä minkäänlaista terrorismia, varsinkaan islamin nimissä tehtyä, todetaan julkilausumassa.

 

 

SINE on toiminut aktiivisti yhteiskuntarauhan puolesta Uskot-Foorumissa ja muissa yhteistyöelimissä, ja korostamme oikeusvaltion arvoja sekä viharikosten tuomitsemista. Muslimiyhteisö on osa Eurooppaa ja Suomea, ja kaikki mikä vahingoittaa osaa yhteiskunnastamme vahingoittaa meitä kaikkia. 

 

Yhteiskuntamme turvaksi pitäisi toimia yhdessä ja ylläpitää oikeudenmukaisuutta, yhtenäisyyttä sekä avointa kunnioittavaa dialogia. Lisäksi on varottava leimaamasta koko Euroopan muslimiyhteisöä Pariisissa tapahtuneen rikoksen vuoksi. 

 

Muslimiyhteisö ilmaisee surunvalittelunsa uhrien omaisille ja haluaa osoittaa solidaarisuuttaan heille sekä toivottaa pikaista paranemista loukkaantuneille.

 

Helsingissä 14.11.2015

 Suomen Islamilainen Neuvosto